Temel Bilgiler: Revizyonlar arasındaki fark

Tribalwars Wiki TR sitesinden
Gezintiye git
 
(2 kullanıcıdan 17 ara revizyon gösterilmiyor)
1. satır: 1. satır:
== Resources ==
== Kaynaklar ==


Binalar veya işem birimleri oluşturmak için Kaynak gerekiyor.Kendi kaynakların üretimi için (otomatik olarak kaynak almak için ([[Oduncu Kampı]], [[Kil Madeni]], [[Demir Madeni]]). Hesabınızda Oturum Açıkken veya Kapalıyken Üretime Devam Etmektedir.
Birimler veya binalar yapabilmek için hammaddeye ihtiyacın vardır. Hammaddeleri otomatik olarak madenlerinden ([[oduncu]], [[kil ocağı]], [[demir madeni]]) alırsın. Hammaddeleri hesabına giriş yapmamış olsan bile alırsın.


The amount of resources that you get depends on the size of your resource buildings. It is important to build up your [[warehouse]] to make sure that you don't lose the resources that don't fit. At the top right of your screen you can see how many resources your warehouse can hold, and how many you currently have.
Ne kadar hammadde alacağın madenin seviyesine bağlıdır. Üretilen hammaddelerin kaybolmaması için [[depo]]nun yeterince büyük olması gerekir. Deponun ne kadar büyük olduğuna ve içinde ne kadar hammadde bulunduğuna ilişkin göstergeyi sağ üstte bulabilirsin


[[File:resources.png|frame|link=]]
[[File:Kaynak.png|frame|link=]]


The number on the right shows how many of each resources can be stored. In this example, a maximum of 400000 of each resource can be stored. The numbers to the left of that show the resource amounts that are stored right now (53313 wood, 222435 clay and 21519 iron).
En sağdaki sayı, hangi çeşitten ne kadar hammadde depolanabileceğini gösterir. Bu örnekte her bir hammaddeden 325,337 maksimum saklanabilir olduğunu belirtir. Bunun solundaki sayılar, söz konusu hammaddeden ne kadar bulunduğunu gösterir. Solundaki alanlarda (59,417 Odun, 3,607 Kil ve 66,870 Demir) kaynağı olduğunu belirtmektedir.


== Kaynaklar ==
== İlk Adımlar ==


In the beginning you mostly need one thing: Resources. The [[timber camp]] cuts wood, the [[clay pit]] collects clay and the [[iron mine]] produces iron. The more you expand those buildings the more they produce. When you first join a world it is recommended to build up your resource production by a few levels.
Oyunda yeniysen, en çok ihtiyacın olan ve düşünmen gereken şey hammaddelerdir. Oduncu kampında odun, kil ocağında kil ve demir madeninde demir üretebilirsin. Bu binaların seviyelerini ne kadar yükseltirsen, üretimin de aynı oranda artar. Oyuna başladığın ilk günlerde, odaklanman gereken binalar, kaynak üretimi sağlayanlar olmalıdır.


After you have secured a good base production of resources you can start building troops. In the [[barracks]] (Level 3 Headquarters needed) you can start recruiting [[spear fighter|spear fighters]]. Spear fighters offer some protection against would-be attackers who might want to plunder your resources. They are not usually good attacking troops, but they are useful for raiding very small, undefended villages in order to plunder their resources.
Eğer kaynak üretimi ile ilgilenirken ya da kaynak üreten binalarını geliştirirken yağmalanıyorsan ya da yağlamalanma riskin çok yüksekse, madenlerini korumanın bir diğer yolu da [[gizli depo]] yapmaktır. Gizli depo seviyesini ne kadar yükseltirsen, gizli deponun saklama kapasitesini o oranda arttırmış olursun. Bu sayede gelen yağmacılardan kaynaklarını korumuş olursun. Ayrıca duvar yapımına başlaman da yararlı olacaktır. Başlangıç aşamasında duvar rakip oyuncuların büyük kayıplar vermesine sebep olacaktır ve böylece saldırı alma riskini azaltacaktır.


In addition to recruiting troops, there are also other ways to help protect your village and defend your resources in the early stages of the game. One way to protect your resources is to build up your [[hiding place]]. The bigger the hiding place, the more resources are safe from attackers. Another good deterrent is to build a [[wall]] (Level 1 barracks needed). The higher your wall level the stronger your village's basic defense will be. This means your enemies will suffer higher losses when they attack villages with higher wall levels.
Maden binalarını ve kaynak üretim planlarını düzenledikten sonra, asker üretimin için ticaret yapmaya başlayabilirsin. [[Kışla]] nda (ana bina 3. seviyede olmalı) [[mızrakçı]] üretebilirsin. Mızrakçılar saldırı için çok uygun olmayabilirler, ancak kaynak transferleri ve zayıf oyuncuları yağmalamak için uygundur.


If you find you have excess resources, you might want to consider building a [[market]]. (Level 3 headquarters and level 2 warehouse needed). In the marketplace, you can see what your neighbors are offering and trade away resources you don't want. You can also create your own offers.
Eğer ticaret yapmak istersen, [[pazar]] (ana binanın 3., deponun 2. seviyede olması gerekir) inşa edebilirsin. Bu bina sayesinde, çevrende bulunan köylerin neleri satışa çıkardığını görebilirsin. Bu şekilde, hangi kaynaklara ne kadar değer verdiğine bakarak, hangi oyuncunun nelere ihtiyaç duyduğunu da öğrenebilirsin. Elbette kendi satışlarını da pazar sayesinde yapabilirsin, fakat unutma ki pazar binan 1. seviyedeyken, 1 satıcın olur, yani kendi tekliflerinin kapasiteni aşmamasına dikkat et.


You should also look around your area to find a good [[tribes|tribe]] to join. It is always easier to fight and defend in a group. It is also a good way to meet some nice people!
Bunun yanında dilersen bir [[klan]] a katılabilirsin. Birlikte daha iyi savunma ve ticaret yapabilirsiniz. Elbette arkadaş da edinebilirsin!


== Late start ==
== Geç Başlangıç ==


Should you join a world that has been going on for a while already it is recommended to change your strategy a bit. It is of course still important to get a good basic resource production so that it is possible to build up your village quickly. But you have to quickly start protecting your village. For that it is best to build up your wall and hiding place and also to build a few units. Writing to your potential attackers can often help as well. It is always recommended to use the units you produced to plunder other villages. The plundered resources greatly help your growth.
Eğer bir dünyaya geç başlangıç yaparsan, stratejini de değiştirmen gerekir. Elbette düzenli ve güvenli kaynak üretimi çok önemlidir ve kendini diğer köylerin yağmalarından koruman gerekir. En kısa sürede duvar ve gizli depo inşa edip seviyelerini arttırmanda fayda vardır. Bazen olası düşmanlarına güzel mesajlar yazman, aranızda bir arkadaşlık başlatabilir. Köyün yeterince gelişir gelişmez, sen de asker üretip yağmalara başlayabilirsin. Yağmalayarak kazanacağın kaynaklar, köyünün gelişimini hızlandırır.


Now we'll show you the biggest difference to the usual start:
İşte normalde gerçekleştirdiğin normal gelişime göre en büyük fark:


Don't make the mistake of concentrating too much on creating your first nobleman. It might sound logical to try to get a second village as quickly as possible but it does not help you if you can't defend your villages. If you only concentrate on the noblemen you are an easy target, and also a well-liked target as bigger players would love to have a village that is already on the way to being ready to produce noblemen. By the time attacks start coming in, it's usually too late.
Her şeyini tek misyonere yatırma hatasını yapma. Diğerlerine yetişmek için daha fazla köye sahip olmak istemen mantıklı görünebilir. Fakat bu durum, ölümcül bir hata olma potansiyeline de sahiptir. Oynadığın dünyada uzun süredir oynayan çok güçlü oyuncular, kendi köylerini geliştirmiş ve güvenliklerini çok yüksek tutmuş olabilirler ve haritada çok önemli stratejik noktalara yerleşmiş olabilirler. Eğer askerlerinin büyük bölümü saldırılara, yağmalara gönderirsen, bu tür oyuncular için kolay lokma olabilirsin! Bu tür oyuncular çevrelerini çok dikkatli incelerler ve yeni aldığın köyleri henüz geliştirmeden elinden almaya çalışabilirler. Saldırıya uğradığında, herşey için çok geç olabilir.


One method of preparing for this is to use a defensive strategy. This means creating lots of sword and spear fighters. If you create enough troops then you are a very expensive target and your attacker will usually try to find an easier target. Morale also helps you if you are attacked by bigger players. A very big player loses up to 70% of his attack strength due to morale.
Buna karşı uygulayabileceğin tek strateji, çok miktarda mızrakçı ve kılıç ustası üretmektir. Güçlü oyunculara kolay lokma olmanı engeller ve çoğu kez, tekrar saldırmalarına engel olur. Eğer ciddi bir yenilgi alırlarsa, seni rahat bırakırlar. Bu durum sana büyük bir moral kaynağı oluşturur. Böylece yüksek puanlı oyuncuların saldıran askerlerinin moralini %70'e varan oranda düşürebilirsin!


The security phase can take some time, but it will usually pay off, as you can always use those defensive troops in the later game. Once you have a good amount of defensive troops - something like 1200 spears and 1200 swords - you can start thinking about a nobleman.
Köyünün güvenliğini arttırmak sana zaman kaybı olarak görünebilir. Ancak sonraki safhalarda bunun çok faydasını göreceksin. Örneğin 1200 mızrakçı ve 1200 kılıç ustası çok iyi bir savunma teşkil edebilir ve artık köy güvenliğini de sağlamış olup başka köyler alabilmek için misyoner üretmeye başlayabilirsin.


You will probably be able to tell how valuable that tactic was by looking at your neighbors' villages ...
Büyük olasılıkla, çevrendeki köylere bakarak buna değdiğini fark edeceksin.


== Village overview ==
== Köye Genel Bakış ==


The village overview gives you a lot of information about your village on one page. You can see the size of your buildings, your current resource production, your troops and troop movements.
Köye genel bakış tek sayfada köyün ile ilgili bir çok bilgi verir. Mevcut bina seviyelerini, kaynak üretimini, asker sayını ve askeri hareketlerini buradan görebilirsin.


You can switch between the classical and the graphical village overview. The classical overview is a big advantage when you are on a slow internet connection. If you have a premium account you will get a lot of very useful added information like the production in your buildings, the amount of merchants and the time when your warehouse will be full.
Klasik ve grafik görünüşten birini tercih edebilirsin. Yavaş bir internet bağlantısına sahipsen ve daha hızlı hareket etmek istiyorsan klasik görünüm avantajlıdır. Premium Hesaba sahip olduğunda ayrıca her binanın daha ne kadar bir süre üretim yapacağını, köyde kaç tüccarın olduğunu ve depolarının ne zaman dolacağını görebilirsin.


Below is a labelled village overview that shows what the different buildings look like.
Aşağıdaki görüntü köye toplu bakış ekranını içermektedir;


[[File:overview.png|link=|frame|center]]
[[File:overview.png|link=|frame|center]]


Buildings do change their appearance depending on their size. Here you can see when the buildings change their picture:
Bina seviyeleri geliştikçe görüntüleri de değişmektedir. Aşağıda bu değişikliklerin hangi seviyelerde olduğu belirtilmiştir.


<table style="width: 400px; float: left">
<table style="width: 400px; float: left">
<tr>
<tr>
<th>Building</th>
<th>Binalar</th>
<th>Level for second graphic</th>
<th>2. Görüntü için gerekli seviye</th>
<th>Level for third graphic</th>
<th>3. Görüntü için gerekli seviy</th>


</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Village Headquarters</td>
<td>Ana Bina</td>
<td>5</td>
<td>5</td>
<td>15</td>
<td>15</td>
61. satır: 61. satır:
<tr>
<tr>


<td>Barracks</td>
<td>Kışla</td>
<td>5</td>
<td>5</td>
<td>20</td>
<td>20</td>
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Stables</td>
<td>Ahır</td>
<td>5</td>
<td>5</td>


72. satır: 72. satır:
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Workshop</td>
<td>Atölye</td>
<td>5</td>
<td>5</td>
<td>10</td>
<td>10</td>
78. satır: 78. satır:


<tr>
<tr>
<td>Academy</td>
<td>Akademi</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Smithy</td>
<td>Demirci</td>


<td>5</td>
<td>5</td>
89. satır: 89. satır:
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Rally point</td>
<td>İçtima Meydanı</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
95. satır: 95. satır:
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Statue</td>
<td>Heykel</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
101. satır: 101. satır:
<tr>
<tr>


<td>Market</td>
<td>Pazar</td>
<td>5</td>
<td>5</td>
<td>20</td>
<td>20</td>
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Timber camp</td>
<td>Oduncu</td>
<td>10</td>
<td>10</td>


112. satır: 112. satır:
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Clay pit</td>
<td>Kil ocağı</td>
<td>10</td>
<td>10</td>
<td>20</td>
<td>20</td>
118. satır: 118. satır:


<tr>
<tr>
<td>Iron mine</td>
<td>Demir madeni</td>
<td>10</td>
<td>10</td>
<td>20</td>
<td>20</td>
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Farm</td>
<td>Çiftlik</td>


<td>10</td>
<td>10</td>
129. satır: 129. satır:
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Warehouse</td>
<td>Depo</td>
<td>10</td>
<td>10</td>
<td>20</td>
<td>20</td>
135. satır: 135. satır:
</tr>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Hiding place</td>
<td>Gizli depo</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
<td>x</td>
141. satır: 141. satır:
<tr>
<tr>


<td>Wall</td>
<td>Duvar</td>
<td>5</td>
<td>5</td>
<td>15</td>
<td>15</td>
147. satır: 147. satır:
</table>
</table>


== Change village name ==
== Köy Adı Değiştirme ==


[[File:changename.png|frame|link=]]
[[File:Koyadidegistirme.png|frame|link=]]


You can rename your village by going to the headquarters. On the bottom left under the buildings you see your currents village name, which you can edit and save with "change".
Köyünün adını değiştirebilirsin. Bunun için ana binaya tıklayarak sol altta "köy adını değiştir" alanına istediğin köy ismini gir, "değiştir" butonuna tıkla, işte köyün adı değişti.


== Construct buildings ==
== Bina Yap ==


If you want to construct a building, you have to click on the village headquarters and then click on "expansion to level X". You need the specified amount of wood, clay and iron. The exact amount depends on the kind of building and its level. The bigger you want to construct the building, the more resources are needed for the next level.
Bir bina yapmak istediğinde ana binaya tıklaman ve oradan "x seviyesine yükselt" butonuna tıklaman gerekir. Bina inşa etmek için; odun, kil ve demir gereklidir. Kesin miktarı bina ve bina seviyesine bağlıdır. Bir sonraki bina seviyesi için her zaman bir öncekinden daha fazla kaynak gereklidir.


Additionally some buildings need other buildings at specific levels as a requirement. For example, you can only build a market after you have constructed a warehouse up to a certain level. In the headquarters you see those requirements as well as the costs. You find more about that in the [[Buildings|Building overview]].
Bazı [[Binalar]] ı yapabilmek için belli önkoşullar vardır. Örneğin; market inşa etmek için depo seviyenizi 2. Seviyeye getirmelisiniz.


== Recruiting units ==
== Asker Üretimi ==


You can recruit your first units in the barracks. To construct barracks you need to upgrade your headquarters to level 3.
Birimleri kışlada üretebilirsin. Kışla yapabilmek için ana binanın 3. seviyede olması gerekir. Başta sadece mızrakçı üretebilirsin, diğer birimler özellikle demirciye ve başka yeni binalara ihtiyaç duyarlar (örneğin ahır ya da atölye). [[Birimler]] bölümünde bir birimin ne gibi ön koşulları olduğunu ve hangi özelliklere sahip olduğuna ilişkin açıklama bulursun.
First you will only be able to build spear fighters; for other units you need e.g. a smithy and new buildings (such as the stables and workshop).
In the [[Units|Unit overview]] you can find a short description about the requirements for a certain unit and what its properties are.


[[File:recruiting_one.png|center|frame|link=|To recruit troops, you first need to click on your Barracks.]]
[[File:Askeruretme1.png|center|frame|link=|Asker üretmek için öncelikle kışlaya tıklaman gerekiyor.]]




[[File:recruiting_two.png|center|frame|link=|Then, simply type in the number of desired troops and click Recruit.]]
[[File:Askeruretme2.png|center|frame|link=|Sonrasında sadece istediğin asker sayısını yaz ve asker toplaya tıkla.]]

16.40, 29 Mart 2013 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Kaynaklar

Birimler veya binalar yapabilmek için hammaddeye ihtiyacın vardır. Hammaddeleri otomatik olarak madenlerinden (oduncu, kil ocağı, demir madeni) alırsın. Hammaddeleri hesabına giriş yapmamış olsan bile alırsın.

Ne kadar hammadde alacağın madenin seviyesine bağlıdır. Üretilen hammaddelerin kaybolmaması için deponun yeterince büyük olması gerekir. Deponun ne kadar büyük olduğuna ve içinde ne kadar hammadde bulunduğuna ilişkin göstergeyi sağ üstte bulabilirsin

Kaynak.png

En sağdaki sayı, hangi çeşitten ne kadar hammadde depolanabileceğini gösterir. Bu örnekte her bir hammaddeden 325,337 maksimum saklanabilir olduğunu belirtir. Bunun solundaki sayılar, söz konusu hammaddeden ne kadar bulunduğunu gösterir. Solundaki alanlarda (59,417 Odun, 3,607 Kil ve 66,870 Demir) kaynağı olduğunu belirtmektedir.

İlk Adımlar

Oyunda yeniysen, en çok ihtiyacın olan ve düşünmen gereken şey hammaddelerdir. Oduncu kampında odun, kil ocağında kil ve demir madeninde demir üretebilirsin. Bu binaların seviyelerini ne kadar yükseltirsen, üretimin de aynı oranda artar. Oyuna başladığın ilk günlerde, odaklanman gereken binalar, kaynak üretimi sağlayanlar olmalıdır.

Eğer kaynak üretimi ile ilgilenirken ya da kaynak üreten binalarını geliştirirken yağmalanıyorsan ya da yağlamalanma riskin çok yüksekse, madenlerini korumanın bir diğer yolu da gizli depo yapmaktır. Gizli depo seviyesini ne kadar yükseltirsen, gizli deponun saklama kapasitesini o oranda arttırmış olursun. Bu sayede gelen yağmacılardan kaynaklarını korumuş olursun. Ayrıca duvar yapımına başlaman da yararlı olacaktır. Başlangıç aşamasında duvar rakip oyuncuların büyük kayıplar vermesine sebep olacaktır ve böylece saldırı alma riskini azaltacaktır.

Maden binalarını ve kaynak üretim planlarını düzenledikten sonra, asker üretimin için ticaret yapmaya başlayabilirsin. Kışla nda (ana bina 3. seviyede olmalı) mızrakçı üretebilirsin. Mızrakçılar saldırı için çok uygun olmayabilirler, ancak kaynak transferleri ve zayıf oyuncuları yağmalamak için uygundur.

Eğer ticaret yapmak istersen, pazar (ana binanın 3., deponun 2. seviyede olması gerekir) inşa edebilirsin. Bu bina sayesinde, çevrende bulunan köylerin neleri satışa çıkardığını görebilirsin. Bu şekilde, hangi kaynaklara ne kadar değer verdiğine bakarak, hangi oyuncunun nelere ihtiyaç duyduğunu da öğrenebilirsin. Elbette kendi satışlarını da pazar sayesinde yapabilirsin, fakat unutma ki pazar binan 1. seviyedeyken, 1 satıcın olur, yani kendi tekliflerinin kapasiteni aşmamasına dikkat et.

Bunun yanında dilersen bir klan a katılabilirsin. Birlikte daha iyi savunma ve ticaret yapabilirsiniz. Elbette arkadaş da edinebilirsin!

Geç Başlangıç

Eğer bir dünyaya geç başlangıç yaparsan, stratejini de değiştirmen gerekir. Elbette düzenli ve güvenli kaynak üretimi çok önemlidir ve kendini diğer köylerin yağmalarından koruman gerekir. En kısa sürede duvar ve gizli depo inşa edip seviyelerini arttırmanda fayda vardır. Bazen olası düşmanlarına güzel mesajlar yazman, aranızda bir arkadaşlık başlatabilir. Köyün yeterince gelişir gelişmez, sen de asker üretip yağmalara başlayabilirsin. Yağmalayarak kazanacağın kaynaklar, köyünün gelişimini hızlandırır.

İşte normalde gerçekleştirdiğin normal gelişime göre en büyük fark:

Her şeyini tek misyonere yatırma hatasını yapma. Diğerlerine yetişmek için daha fazla köye sahip olmak istemen mantıklı görünebilir. Fakat bu durum, ölümcül bir hata olma potansiyeline de sahiptir. Oynadığın dünyada uzun süredir oynayan çok güçlü oyuncular, kendi köylerini geliştirmiş ve güvenliklerini çok yüksek tutmuş olabilirler ve haritada çok önemli stratejik noktalara yerleşmiş olabilirler. Eğer askerlerinin büyük bölümü saldırılara, yağmalara gönderirsen, bu tür oyuncular için kolay lokma olabilirsin! Bu tür oyuncular çevrelerini çok dikkatli incelerler ve yeni aldığın köyleri henüz geliştirmeden elinden almaya çalışabilirler. Saldırıya uğradığında, herşey için çok geç olabilir.

Buna karşı uygulayabileceğin tek strateji, çok miktarda mızrakçı ve kılıç ustası üretmektir. Güçlü oyunculara kolay lokma olmanı engeller ve çoğu kez, tekrar saldırmalarına engel olur. Eğer ciddi bir yenilgi alırlarsa, seni rahat bırakırlar. Bu durum sana büyük bir moral kaynağı oluşturur. Böylece yüksek puanlı oyuncuların saldıran askerlerinin moralini %70'e varan oranda düşürebilirsin!

Köyünün güvenliğini arttırmak sana zaman kaybı olarak görünebilir. Ancak sonraki safhalarda bunun çok faydasını göreceksin. Örneğin 1200 mızrakçı ve 1200 kılıç ustası çok iyi bir savunma teşkil edebilir ve artık köy güvenliğini de sağlamış olup başka köyler alabilmek için misyoner üretmeye başlayabilirsin.

Büyük olasılıkla, çevrendeki köylere bakarak buna değdiğini fark edeceksin.

Köye Genel Bakış

Köye genel bakış tek sayfada köyün ile ilgili bir çok bilgi verir. Mevcut bina seviyelerini, kaynak üretimini, asker sayını ve askeri hareketlerini buradan görebilirsin.

Klasik ve grafik görünüşten birini tercih edebilirsin. Yavaş bir internet bağlantısına sahipsen ve daha hızlı hareket etmek istiyorsan klasik görünüm avantajlıdır. Premium Hesaba sahip olduğunda ayrıca her binanın daha ne kadar bir süre üretim yapacağını, köyde kaç tüccarın olduğunu ve depolarının ne zaman dolacağını görebilirsin.

Aşağıdaki görüntü köye toplu bakış ekranını içermektedir;

Overview.png

Bina seviyeleri geliştikçe görüntüleri de değişmektedir. Aşağıda bu değişikliklerin hangi seviyelerde olduğu belirtilmiştir.

Binalar 2. Görüntü için gerekli seviye 3. Görüntü için gerekli seviy
Ana Bina 5 15
Kışla 5 20
Ahır 5 10
Atölye 5 10
Akademi x x
Demirci 5 15
İçtima Meydanı x x
Heykel x x
Pazar 5 20
Oduncu 10 20
Kil ocağı 10 20
Demir madeni 10 20
Çiftlik 10 20
Depo 10 20
Gizli depo x x
Duvar 5 15

Köy Adı Değiştirme

Koyadidegistirme.png

Köyünün adını değiştirebilirsin. Bunun için ana binaya tıklayarak sol altta "köy adını değiştir" alanına istediğin köy ismini gir, "değiştir" butonuna tıkla, işte köyün adı değişti.

Bina Yap

Bir bina yapmak istediğinde ana binaya tıklaman ve oradan "x seviyesine yükselt" butonuna tıklaman gerekir. Bina inşa etmek için; odun, kil ve demir gereklidir. Kesin miktarı bina ve bina seviyesine bağlıdır. Bir sonraki bina seviyesi için her zaman bir öncekinden daha fazla kaynak gereklidir.

Bazı Binalar ı yapabilmek için belli önkoşullar vardır. Örneğin; market inşa etmek için depo seviyenizi 2. Seviyeye getirmelisiniz.

Asker Üretimi

Birimleri kışlada üretebilirsin. Kışla yapabilmek için ana binanın 3. seviyede olması gerekir. Başta sadece mızrakçı üretebilirsin, diğer birimler özellikle demirciye ve başka yeni binalara ihtiyaç duyarlar (örneğin ahır ya da atölye). Birimler bölümünde bir birimin ne gibi ön koşulları olduğunu ve hangi özelliklere sahip olduğuna ilişkin açıklama bulursun.

Asker üretmek için öncelikle kışlaya tıklaman gerekiyor.


Sonrasında sadece istediğin asker sayısını yaz ve asker toplaya tıkla.